Pit­ti­ge kip­fi­let met man­go

Met gember en koriander. Een oosters kippetje voor in een gourmetpannetje.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met gember en koriander. Een oosters kippetje voor in een gourmetpannetje. 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een kom. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken langs de pit en snijd in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes en schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.
  2. Meng in een andere kom de mango, 1 el gember, de bosui en 1 el koriander. Schenk de kokosmelk in een kannetje. Verhit de olie in een gourmetpannetje. Laat de kipreepjes rondom dichtschroeien. Schep wat mangomengsel erdoor en bak het geheel nog 3-4 min. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Pittige kipfilet met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­fi­let met man­go

1
1
  • 200 g kipfilet à la minute
  • ½ mango

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe in een kom. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken langs de pit en snijd in kleine stukjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

2
2
  • 1 bosuitje
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 2 takjes verse koriander

Snijd de bosui in ringetjes en schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 100 ml kokosmelk

Meng in een andere kom de mango, 1 el gember, de bosui en 1 el koriander. Schenk de kokosmelk in een kannetje.

4
4
  • 2 el olie

Verhit de olie in een gourmetpannetje. Laat de kipreepjes rondom dichtschroeien.

5
5

Schep wat mangomengsel erdoor en bak het geheel nog 3-4 min. Schep regelmatig om.

6
6

Voeg de kokosmelk toe en laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.