Ge­stoof­de kip­fi­let in ba­si­li­cum­saus

Supersnelle kipstoof met een Toscaans tintje.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnelle kipstoof met een Toscaans tintje. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, bestrooi de kipfilet met peper en bak in 2 min. aan beide kanten bruin aan. Schenk de basilico saus in de pan en stoof de kipfilet met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.
  3. Verdeel de sla, ui en tomaat over een schaal. Schenk de dressing erover. Verdeel de kipfilet met saus over de borden en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de salade.

variatietip:

Voeg voor een extra hartige smaak 50 g zwarte olijven zonder pit toe aan de basilico saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde kipfilet in basilicumsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de kip­fi­let in ba­si­li­cum­saus

1
1
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 rode uien

Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaten.

2
2
  • 800 g Toscaanse aardappelpartjes
  • 2 el olijfolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. bruin en gaar.

3
3
  • 300 g kipfilet à la minute
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, bestrooi de kipfilet met peper en bak in 2 min. aan beide kanten bruin aan.

4
4
  • 400 g basilico saus

Schenk de basilico saus in de pan en stoof de kipfilet met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.

5
5
  • 3 el sladressing knoflook

Verdeel de sla, ui en tomaat over een schaal. Schenk de dressing erover.

6
6

Verdeel de kipfilet met saus over de borden en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de salade.

variatietip:

Voeg voor een extra hartige smaak 50 g zwarte olijven zonder pit toe aan de basilico saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.