Kip­fa­ji­tas met avo­ca­do en bos­ui

De ingrediënten zet je op tafel, zodat iedereen zelf zijn Mexicaanse tortilla kan vullen.

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De ingrediënten zet je op tafel, zodat iedereen zelf zijn Mexicaanse tortilla kan vullen. 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 75 °C. Snijd de kipfilet in lange smalle plakken. Meng in een bakje de kruiden met ⅔ van de olie en schep de kip erdoor. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en doe in een schaaltje. Halveer de bosui in de lengte, snijd in lange repen en doe ook in een schaaltje. Schep de zure room en de sla ook in aparte schaaltjes.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de tortilla's dun met de rest van de olie en gril aan beide kanten kort, leg daarna op een schaal. Houd warm in de oven. Gril ondertussen de kip in 4 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Zet alle ingrediënten met peper en zout op tafel en laat iedereen zelf zijn tortilla vullen.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Kipfajitas met avocado en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fa­ji­tas met avo­ca­do en bos­ui

1
1

Verwarm de oven voor op 75 °C.

2
2
  • 500 g kipfilet à la minute

Snijd de kipfilet in lange smalle plakken.

3
3
  • 2 tl Mexicaanse seasoningsmix
  • 2 el olijfolie

Meng in een bakje de kruiden met ⅔ van de olie en schep de kip erdoor.

4
4
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5

Snijd het vruchtvlees in plakken en doe in een schaaltje.

6
6
  • 3 bosuien

Halveer de bosui in de lengte, snijd in lange repen en doe ook in een schaaltje.

7
7
  • 125 ml zure room
  • 150 g rucolaslamelange

Schep de zure room en de sla ook in aparte schaaltjes.

8
8
  • 8 tortillawraps
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de tortilla's dun met de de olie en gril aan beide kanten kort, leg daarna op een schaal. Houd warm in de oven.

9
9

Gril ondertussen kip in 4 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

10
10

Zet alle ingrediënten met peper en zout op tafel en laat iedereen zelf zijn tortilla vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.