Ge­vul­de punt­pa­pri­ka's met to­nijn

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
  2. Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout. Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe. Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de rest olijfolie. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ca. 15 min. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika's met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 38-39

Gevulde puntpaprika's met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de punt­pa­pri­ka's met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.

4
4
  • 2 tomaten
  • 2 tl gedroogde tijm

Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout.

5
5
  • 370 g tonijnmoot in water
  • 2 el olijfolie

Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe. Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de olijfolie.

6
6
  • 15 g verse peterselie

Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ca. 15 min. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika's met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.