Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's

Marokkaans recept met couscous, komijn en falafel.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Marokkaans recept met couscous, komijn en falafel. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Snijd de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en de helft van de komijn toe en bak 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Snijd de peterselie fijn. Meng de couscous met de helft van de peterselie, de rest van de komijn en de rest van de olie. Houd apart.
  3. Voeg de rest van de peterselie toe aan het uimengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de falafel over de paprika's en schep de uien en de kaas erop. Bak ca. 25 min. in de oven. Serveer de paprika's met de couscous.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde zoete puntpaprika's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 puntpaprika's

Halveer de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 4 uien
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Snijd de uien in dunne halve ringen. Voeg de ui en de komijn toe aan de pan en bak 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 20 g platte peterselie
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 3 el olijfolie

Snijd de peterselie fijn. Meng de couscous met de helft van de peterselie, de rest van de komijn en de olie. Houd apart.

7
7

Voeg de rest van de peterselie toe aan het uimengsel en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 schaal falafel
  • 150 g witte kaas

Verdeel de falafel over de paprika's en schep de uien en de kaas erop. Bak ca. 25 min. in de oven. Serveer de paprika's met de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.