Wit­te­bo­nen­sa­la­de met to­nijn

Deze lichte bonensalade kun je vooraf maken. Handige hap om mee te nemen dus.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Deze lichte bonensalade kun je vooraf maken. Handige hap om mee te nemen dus. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de sinaasappel uit. Meng hetsap, de mosterd en olie in een kom tot een dressing. Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Roer de sjalot en peterselie erdoor.
  2. Snijd de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Spoel de uitgelekte bonen af. Meng de dressing met de paprika, bonen en uitgelekte tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 637 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Wittebonensalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te­bo­nen­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • ½ sinaasappel
  • 2 tl dijonmosterd
  • 5 el olijfolie basilicum

Pers de sinaasappel uit. Meng het sap, de mosterd en olie in een kom tot een dressing.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 20 g platte peterselie

Snipper de sjalot fijn en snijd de peterselie fijn. Roer de sjalot en peterselie erdoor.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

4
4
  • 720 g witte bonen
  • 2 blikken tonijnmoot in olijfolie

Spoel de uitgelekte bonen af. Meng de dressing met de paprika, bonen en uitgelekte tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.