Zuid-Afri­kaan­se ge­hakt­taart (bo­bo­ti)

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans hoofdgerecht 4 personen
2 125

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ø ca. 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt bruin en rul. Klop ondertussen in een diep bord 1 ei met 2 el water los. Prak met een vork het brood erdoor. Schep het overtollige vet uit de pan. Meng het geweekte brood, de tuttifrutti, de gehakte amandelen, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. bijna gaar. Klop in een maatbeker de rest van de eieren met de karnemelk en de kurkuma los. Schenk het eimengsel op de gehakttaart en laat nog ca. 15 min. bakken tot het ei gestold en goudbruin is. Iets laten afkoelen. Serveer met chilisaus. Lekker met basmatirijst en wortelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.