In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met zoe­te saus

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch lunch 4 personen
3 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en meng met de helft van de ketjap, pindakaas en sambal. Breng op smaak met peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit een hapjespan en bak de balletjes zonder olie of boter in 8 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  2. Doe de rest van de ketjap in een kom en meng met de chilisaus. Neem de balletjes en saus in aparte bakjes mee.

combinatietip:

Lekker met stukken komkommer en (koude) rijst.

bewaartip:

Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indische gehaktballetjes met zoete saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche ge­hakt­bal­le­tjes met zoe­te saus

1
1
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 3 el ketjap
  • 3 el pindakaas met stukjes noot
  • 2 tl sambal oelek

Doe het gehakt in een kom en meng met de ketjap, pindakaas en sambal. Breng op smaak met peper en zout.

2
2

Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.

3
3

Verhit een hapjespan en bak de balletjes zonder olie of boter in 8 min. bruin en gaar. Neem uit de pan en laat afkoelen.

4
4
  • 3 el ketjap
  • 3 el zoete chilisaus

Doe de ketjap in een kom en meng met de chilisaus. Neem de balletjes en saus in aparte bakjes mee.

combinatietip:

Lekker met stukken komkommer en (koude) rijst.

bewaartip:

Je kunt de gehaktballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.