To­ma­ten­taart

Bon appétit! Deze hartige taart uit Frankrijk maakt van elke lunch een feestje.

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Bon appétit! Deze hartige taart uit Frankrijk maakt van elke lunch een feestje. 2 personen
3 77

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • quichevorm (doorsnede 22 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de plakjes deeg op elkaar en rol dit weer uit tot een dunne ronde lap van ca. 24 cm. Vet de quichevorm in en bekleed met deeg. Druk goed aan aan de randen.
  2. Roer de crème fraîche en mosterd door elkaar en strijk over de taartbodem uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes, naar smaak peper en eventueel zout erover strooien. Snijd de tomaten in dikke plakken. Leg de tomaten dakpansgewijs in cirkels in de vorm.
  3. Bestrooi met peper en eventueel zout en druppel de basilicumolie erover. Schuif de taart 1 richel onder het midden van oven en bak in 25-35 min. goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  4. Als u de taart lauwwarm of koud serveert, kunt u de taart garneren met een verse kruidensalade: meng vlak voor het serveren blaadjes basilicum en munt met grofgehakte peterselie, wat bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie. Schep de salade in het midden van de tomatentaart.

variatietip:

De taart is ook geschikt als hoofdgerecht. Leg dan onder de plakken tomaat 150 gram brie in plakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­taart

1
1
  • 3 plakjes deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de plakjes deeg op elkaar en rol dit weer uit tot een dunne ronde lap van ca. 24 cm. Vet de quichevorm in en bekleed met deeg. Druk goed aan aan de randen.

2
2
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el dijonmosterd
  • 3 takjes tijm
  • 8 tastytomtomaten

Roer de crème fraîche en mosterd door elkaar en strijk over de taartbodem uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes, naar smaak peper en eventueel zout erover strooien. Snijd de tomaten in dikke plakken. Leg de tomaten dakpansgewijs in cirkels in de vorm.

3
3
  • 2 el olijfolie extra vierge met basilicum

Bestrooi met peper en eventueel zout en druppel de basilicumolie erover. Schuif de taart 1 richel onder het midden van oven en bak in 25-35 min. goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.

4
4

Als u de taart lauwwarm of koud serveert, kunt u de taart garneren met een verse kruidensalade: meng vlak voor het serveren blaadjes basilicum en munt met grofgehakte peterselie, wat bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie.

5
5

Schep de salade in het midden van de tomatentaart.

variatietip:

De taart is ook geschikt als hoofdgerecht. Leg dan onder de plakken tomaat 150 gram brie in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.