To­ma­ten­taart met pes­to

De combinatie met knoflook, mozzarella en pesto is altijd goed. Extra erbij: witte kaasblokjes!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(223)waardeer
italiaans hoofdgerecht De combinatie met knoflook, mozzarella en pesto is altijd goed. Extra erbij: witte kaasblokjes! 4 personen
3 223

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Prik de deegbodem met een vork in en besmeer met de pesto. Verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Pers de knoflook boven een kommetje en roer de olie erdoor. Besprenkel de taart met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  3. Verkruimel de kaasblokjes en verdeel over de warme taart. Zet de taart nog ca. 2 min. terug in de warme oven tot de kaas iets zacht wordt.

combinatietip:

Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 10-11

Tomatentaart met pesto

terug naar recept

To­ma­ten­taart met pes­to

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.

3
3
  • 125 g mozzarella
  • 6 romatomaten

Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 5 el pesto alla Genovese

Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Prik de deegbodem met een vork in en besmeer met de pesto.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie

Verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Pers de knoflook boven een kommetje en roer de olie erdoor.

6
6

Besprenkel de taart met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

7
7
  • 150 g witte kaasblokjes

Verkruimel de kaasblokjes en verdeel over de warme taart. Zet de taart nog ca. 2 min. terug in de warme oven tot de kaas iets zacht wordt.

combinatietip:

Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.