Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

To­ma­ten­taart met pes­to

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 20 min wachten
(206)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: deeg voor hartige taart, mozzarella, romatomaten, Pesto Genovese, knoflook, olijfolie en witte kaasblokjes Italiaans hoofdgerecht 4 personen 520 kcal
3 206

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden

Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Mozzarella laten uitlekken en in plakken snijden. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Taartvorm invetten en bekleden met deegplakjes. Deegbodem met vork inprikken en besmeren met pesto. Mozzarella en tomaat erover verdelen. Knoflook pellen, boven kommetje uitpersen en olie erdoor roeren. Taart besprenkelen met olie en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken. Kaasblokjes verkruimelen en over warme taart verdelen. Taart nog ca. 2 minuten terug zetten in warme oven tot kaas iets zacht wordt. Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 520 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Vet 34 g
  • Koolhydraten 28 g
Tags