Spaan­se to­ma­ten­taart

Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(1.018)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Perfect recept voor een vrijdagavond met vrienden. In 45 minuten een hoofdgerecht voor 8 personen op tafel. 8 personen
4 1018

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met wat boter. Snijd de chorizo in plakjes. Snipper de ui. Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar. Rol uit tot een dunne lap. Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.
  2. Snijd de platte peterselie fijn. Klop de eieren met de slagroom en peper en zout. Roer het chorizomengsel en met de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm. Halveer de tomaten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover. Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse tomatentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se to­ma­ten­taart

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 g boter

Vet de quichevorm in met wat boter.

3
  • 250 g chorizo (worst)

Snijd de chorizo in plakjes.

4
  • 2 uien

Snipper de ui.

5

Bak de chorizo 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Bak de ui 3 min. mee.

6
  • 2 el bloem
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Bestuif het werkblad met wat bloem en leg de plakjes ontdooid deeg op elkaar.

7

Rol uit tot een dunne lap.

8

Bekleed de quichevorm met het deeg en snijd overtollig deeg langs de rand weg.

9
  • 10 g platte peterselie

Snijd de platte peterselie fijn.

10
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de eieren met de slagroom en peper en zout.

11

Roer het chorizomengsel en de platte peterselie door het eiermengsel en doe het in de vorm.

12
  • 8 tomaten

Halveer de tomaten.

13
  • 2 el olijfolie

Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de vorm en druppel de olie erover.

14
  • ½ tl zwarte peper

Maal er zwarte peper boven. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat afkoelen en snijd hem in punten.

15

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.