Mos­se­len met krui­den­bo­ter

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  2. In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.