Stoof­scho­tel met kip en per­zik

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Perziken in vieren snijden en pit verwijderen. Met puntig mes vel voorzichtig van partjes aftrekken. Kip in kleinere stukken hakken (braadsticks bevatten bot, oppassen voor splinters). In braadpan stukken kip met ui, knoflook, perzik, citroen en olijven voorzichtig door elkaar scheppen. Komijn, zout en peper naar smaak erover strooien en olie erover sprenkelen. Alles nogmaals door elkaar scheppen. Gerecht afgedekt op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en in ca. 40 min. zachtjes gaarstoven. Regelmatig voorzichtig omscheppen. Lekker met notenrijst.

Tip:

Kipbraadsticks bevatten bot, dat geeft dit gerecht extra smaak en een 'boerse' uitstraling. Met kipfilet of kipmedaillons kan het ook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.