Ge­roos­ter­de fruits de mer

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Mosselen grondig wassen, mosselen die kapot zijn of na tik tegen aanrecht niet sluiten, weggooien. Zeewolffilet in stukken snijden. Hele citroen in partjes snijden en takje tomaatjes in 4 trosjes losknippen. Ovengrill voorverwarmen. Braadslede met wat olie bestrijken. Mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en tomaat erover verdelen. Halve citroen erboven uitknijpen. Met zeezout en citroenpeper bestrooien. Knoflook boven kommetje uitpersen. Provençaalse kruiden en rest van olie erdoor roeren. Olie over gerecht sprenkelen, braadslede 10 cm onder grill schuiven en geheel 6-8 min. roosteren, tot zeewolffilet gaar is, garnalen roze zijn en mosselschelpen openstaan. Halverwege eenmaal voorzichtig omscheppen. Lekker met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.