Sa­la­de met ge­roos­ter­de ven­kel en ro­que­fort

  • lunch
  • 2 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch 2 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Venkel schoonmaken, halveren en in zeer dunne partjes snijden. In ovenschaal venkel met rozemarijn en walnoten omscheppen. Zout en citroenpeper naar smaak erover strooien. Helft van citroensap en 2 el olie erover sprenkelen. Schaal 15 cm onder grill schuiven en mengsel in 8-10 min. beetgaar roosteren. Af en toe omscheppen. Venkel laten afkoelen tot lauwwarm. Rest van citroensap met 2 el olie tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omscheppen en over twee (pasta)borden verdelen. Venkel en walnoten erover verdelen. Roquefort in stukjes snijden en op salade leggen. Lekker met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.

Tip:

Van dit gerecht is makkelijk een hoofdgerecht te maken door 'm rijker te maken. Rooster dan met de venkel ook 100 gram groene aspergetips of haricots verts mee en neem wat meer roquefort.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 62 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.