Cour­get­te­sa­la­de met fruits de mer

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
  2. Snijd het blad van de peterselie fijn. Snijd de citroen in de lengte doormidden. Rasp de gele schil van 1 helft en pers die helft uit. Maak een dressing van de peterselie, 1 el citroenrasp, 2 el citroensap, de knoflook en de olie.
  3. Snijd de andere helft van de citroen in heel dunne plakjes. Spoel de fruits de mer af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng de plakken courgette en de plakjes citroen erdoor. Verdeel de salade over 4 borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 16 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.