Ta­boulé met knof­look­mos­se­len

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Couscous volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer in de lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad van peterselie en munt fijnhakken. Couscous met vork losmaken en 2-3 el citroensap, 3 el olie, ui, verse kruiden en blokjes komkommer en tomaat erdoor scheppen. Couscoussalade (= taboulé) op smaak brengen met zout en peper. Mosselen wassen en controleren: kapotte exemplaren en openstaande mosselen die na tik tegen aanrecht niet sluiten weggooien. Mosselen met knoflook in (mossel)pan omscheppen. Rest van citroensap en olie erover sprenkelen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 8 min. verwarmen, tot alle schelpen openstaan. Pan tussentijds regelmatig schudden. Mosselen in vergiet laten uitlekken, dichtgebleven exemplaren weggooien. Taboulé op vier borden scheppen en mosselen ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.