Lams­spies met munt en ta­boulé

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de yoghurt met 1/3 van de knoflook, 2 el munt, 1 mespunt komijn, peper en zout.
  2. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 4 el olie en 1/3 van de knoflook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg rasp, sap, kruiden, peper en zout toe aan de couscous (taboulé).
  3. Rijg het vlees aan stokjes. Meng de rest van de komijn en knoflook met 2 el olie. Bestrijk het vlees ermee. Bak de spiesen ca. 5 min in de grillpan. Serveer met de yoghurt en taboulé.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lamsspies met munt en taboulé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­spies met munt en ta­boulé

1
1
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g munt

Pers de knoflook en snijd de munt fijn. Meng de yoghurt met 1/3 van de knoflook, de munt, een mespunt komijn, peper en zout.

2
2
  • 250 g couscous
  • 4 el olijfolie

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de olie en 1/3 van de knoflook toe.

3
3
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 15 g koriander
  • 25 g bieslook

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie, koriander en bieslook fijn.

4
4

Voeg rasp, sap, kruiden, peper en zout toe aan de couscous (taboulé).

5
5
  • 300 g lamsbiefstukken
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Rijg het vlees aan stokjes. Meng derest van de komijn en de knoflook met de olie. Bestrijk het vlees ermee.

6
6

Bak de spiesen ca. 5 min in de grillpan. Serveer met de yoghurt en taboulé.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.