Mos­se­len met ko­ri­an­der en knof­look

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen grondig wassen in bak met koud water. Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten weggooien. Knoflook pellen en fijn snipperen. Citroen goed schoonboenen en in plakjes snijden. Plakjes in vieren snijden. Boven kommetje koriander fijn knippen.
  2. In grote pan mosselen met knoflook, citroen en 1 1/2 dl water aan de kook brengen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn, af en toe omschudden. Koriander en olie door mosselen scheppen. Lekker met stokbrood en frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Portugal

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.