Pas­ta ca­pre­se

Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen.

(174)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een variant op de bekende caprese salade. Verwen jezelf door romige vlokken buffelmozzarella door de pasta te scheppen. 2 personen
3 174

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de tomaatjes om met de helft van de citroenolie en olijfolie, peper en zout.
  2. Rooster de tomaatjes op de bakplaat onder de hete grill of in een droge koekenpan in 5-7 min. gaar. Schep af en toe om. Giet de mozzarella af en halveer de bolletjes. Scheur het basilicumblad grof.
  3. Giet de pasta af, roer de rest van de olie en de peper en zout naar smaak erdoor. Schep de mozzarella en tomaatjes erdoor. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het basilicum erover.

combinatietip:

Schep de gekookte pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pasta caprese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta ca­pre­se

1
1
  • 150 g penne

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 250 g romaatjes
  • 1 el olijfolie extra vierge met citroenaroma
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 mespunt versgemalen zeezout
  • 1 mespunt zwarte peper

Schep de tomaatjes om met de helft van de citroenolie en olijfolie, peper en zout.

3
3

Rooster de tomaatjes op de bakplaat onder de hete grill of in een droge koekenpan in 5-7 min. gaar. Schep af en toe om.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes
  • 15 g verse basilicum

Giet de mozzarella af en halveer de bolletjes. Scheur het basilicumblad grof.

5
5

Giet de pasta af, roer de rest van de olie en de peper en zout naar smaak erdoor.

6
6

Schep de mozzarella en tomaatjes erdoor. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het basilicum erover.

combinatietip:

Schep de gekookte pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.