Sa­la­de ca­pre­se met nec­ta­ri­ne

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 38

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart. Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.
  2. Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte. Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes. Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie. Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.

Tip:

Serveer dit gerecht als voorgerecht bij bijvoorbeeld tagliatelle met aspergetips (recept op ah.nl/recepten). De grassige smaak van olie past goed bij de nectarines en de tomaten.

video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade caprese met nectarine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de ca­pre­se met nec­ta­ri­ne

1
1
  • 1 tl zwarte peperkorrels

Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart.

2
2
  • 15 g basilicum
  • 1 el zeezout

Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe de rest met het zout in de vijzel en stamp de blaadjes fijn en tot het zout groen is.

3
3
  • 2 nectarines
  • 2 tastytomtomaten
  • 2 mozzarella

Halveer en ontpit de nectarines. Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte.

4
4
  • 4 el olijfolie extra vierge

Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes. Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie.

5
5

Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.