Eiercurry met broccoli en rijst
De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.
840 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
6
1
3 el
600 g
2 el
400 ml
100 g
Dit heb je nodig
wok
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 07 - Zomerfeest!
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.
- algemeenprijs per persoon 1.50 (in juli 2005)
Eiercurry met broccoli en rijst
De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
840 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.
algemeen:prijs per persoon 1.50 (in juli 2005)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
6 middelgrote eieren
1 ui
3 el traditionele olijfolie
600 g broccoli
2 el kerriepoeder
400 ml kokosmelk
100 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
wok




