Groe­ne groen­te­cur­ry met geu­ri­ge rijst

Groene groenten, vegetarisch én slank: dat is 3x scoren met deze curry!

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groene groenten, vegetarisch én slank: dat is 3x scoren met deze curry! 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui fijn, de courgette in plakjes en de prei in grove ringen.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 1 min. Strooi het kerriepoeder erover en bak die 1 min. mee. Schep de courgetteplakjes, preiringen en sperziebonen erdoor en bak de groenten 2-3 min. Schenk de kokosmelk bij de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 5-10 min. op laag vuur beetgaar worden. Breng de groentecurry op smaak met (cayenne)peper en wat zout. Schep de rijst in de kommen en verdeel de groentecurry erover. Serveer direct.

Tip:

Curry is een Indiaas stoof- of smoorgerecht met een kruidige tot zeer pikante smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groene groentecurry met geurige rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne groen­te­cur­ry met geu­ri­ge rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 prei

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui fijn, de courgette in plakjes en de prei in grove ringen.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui 1 min. Strooi het kerriepoeder erover en bak die 1 min. mee.

3
3
  • 250 g sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk

Schep de courgetteplakjes, preiringen en sperziebonen erdoor en bak de groenten 2-3 min. Schenk de kokosmelk bij de groenten en breng het geheel aan de kook.

4
4

Laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 5-10 min. op laag vuur beetgaar worden. Breng de groentecurry op smaak met (cayenne)peper en wat zout.

5
5

Schep de rijst in de kommen en verdeel de groentecurry erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.