Krui­di­ge rijst met zalm en ei

(420)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 420

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag. Kook de rijst met de deksel op de pan in 15-18 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Snijd de peterselie fijn. Voeg de zalmsnippers en peterselie aan de rijst toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en leg het ei erbij.

variatietip:

Laat voor een vegetarische variant de zalm achterwege en voeg 4 el rozijnen toe en een extra ei. En gebruik groente- of tuinkruidenbouillon in plaats van visbouillon.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige rijst met zalm en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge rijst met zalm en ei

1
1
  • 700 g preien
  • 2 el olie

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur, schep af en toe om.

2
2
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g zilvervliesrijst

Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen.

3
3
  • 750 ml visbouillon (van tablet)

Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag. Kook de rijst met de deksel op de pan in 15-18 min. gaar.

4
4
  • 3 eieren
  • 20 g peterselie

Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Voeg de zalmsnippers en peterselie aan de rijst toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en leg het ei erbij.

variatietip:

Laat voor een vegetarische variant de zalm achterwege en voeg 4 el rozijnen toe en een extra ei. En gebruik groente- of tuinkruidenbouillon in plaats van visbouillon.

combinatietip:

Lekker met een schijfje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.