Groe­ne-bo­nen­sa­la­de met munt en sja­lot

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sjalotten pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Citroen uitpersen. In kom sjalot 5 min. in citroensap marineren. Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten. Peultjes schoonmaken. Haricots verts en peultjes (in gedeelten) in ruim kokend water met zout 2 min. koken (bonen moeten knalgroen blijven). In zeef met koud water afspoelen, laten uitlekken en droogdeppen. Pan met kokend water bewaren. In grote koekenpan olie verhitten. Haricot verts en peultjes 3 min. al omscheppend bakken. Intussen doperwten 2 min. koken. Doperwten laten uitlekken en met boontjes mengen. Groenten met aanhangende olie in kom overdoen en sjalot met citroensap erdoor scheppen. Groenten met munt en (versgemalen) peper op smaak brengen en bij kipfilet serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.