Groe­ne groen­te­sa­la­de

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Meng in een kommetje de mascarpone met de geraspte citroenschil en naar smaak citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Roer in een ruime kom het resterende citroensap en de bosui door elkaar en laat dit 5 min. marineren. Klop de olie door de bosui en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 cm. Schil het onderste deel van de asperges als ze wat droog of houtig aanvoelen. Snijd de asperges in 3 stukken.
  4. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Leg de asperges in de pan en kook ze 2 minuten. Voeg de sugar snaps en haricots verts toe en kook de groenten in nog ca. 5 min. beetgaar. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze iets uitlekken.
  5. Schep de warme groenten met de dille door de dressing in de kom. Lepel de mascarponetopping over de groenten. Serveer direct.

Tip:

Deze salade is vooral lekker bij gerechten zonder saus. Laat de mascarponetopping achterwege als u de salade bij een gerecht met veel saus serveert.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.