Boon­tjes met boon­tjes

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 83

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de peultjes en de haricots in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Kook de doperwten de laatste 4 min. mee. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  2. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  3. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de sjalotten en oregano toe en fruit ze zachtjes 4 min. mee.
  4. Voeg de uitgelekte groenten en de witte bonen toe. Laat alles op een middelhoog vuur warm worden. Schep het gerecht in een mooie schaal. Lekker met grof gesneden Pain de Boulogne.

Tip:

Vervang voor een vegetarische versie de chorizo door stukjes gedroogde tomaat op olie. Breng het gerecht pittig op smaak met chilipoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.