Roer­ge­bak­ken spi­na­zie met pijn­boom­pit­ten

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅜ van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
  2. Verhit ⅜ van de olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin. Pers de knoflook boven de spinazie. Voeg het citroensap en -rasp toe en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten.
  3. Snijd de tomaten heel fijn. Verdeel de hamburgers over borden en schep op elk de fijngesneden tomaten. Serveer de spinazie en de aardappelschijfjes ernaast. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 20-21

Roergebakken spinazie met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spi­na­zie met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 3 el olie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min.

3
3
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.

4
4
  • 3 el olie
  • 900 g spinazie

Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie in gedeelten toe en laat al omscheppend slinken.

5
5
  • 2 el olie
  • 4 vegetarische hamburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook boven de spinazie. Voeg het citroensap en -rasp toe en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 6 zongedroogde tomaten in olie

Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten. Snijd de tomaten heel fijn. Verdeel de hamburgers over borden en schep op elk de fijngesneden tomaten.

8
8

Serveer de spinazie en de aardappelschijfjes ernaast. Bestrooi de aardappelschijfjes met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.