Spaan­se spi­na­zie

In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes. 4 personen
2 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
  2. Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.

bewaartip:

Je kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se spi­na­zie

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 150 g vegetarische spekreepjes
  • 1 teen knoflook

Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 400 g wilde spinazie

Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.

bewaartip:

Je kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.