Kip met ro­mi­ge wa­ter­kers­saus

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In slakom dressing kloppen van 3 el olie, 1 el citroensap, 1/2 el citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. In schaal marinade roeren van 2 el olie met 1 el citroensap en rest van knoflook en rasp. Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. Smaken 10 min. laten intrekken. Grillpan verhitten. Kip in ca. 5 min. bruin en gaar roosteren. Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 el citroensap. Peperkorrels pletten. In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. Salade over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.