Kip­fi­let met wa­ter­kers­saus

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kipfilets bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig hoog vuur in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Uit waterkers grove takjes verwijderen. In keukenmachine waterkers met slagroom en mierikswortel tot gladde saus pureren. In steelpan saus al roerende zachtjes verwarmen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets schuin in plakjes snijden en op vier borden leggen. Waterkerssaus erover en ernaast scheppen. Serveren met groene pasta en salade van kerstomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.