Oven­scho­tel met ge­hakt en bleek­sel­de­rij

Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Typisch Hollands, met aardappel, bleekselderij, tomaat, spek, gehakt en kaas. Om te maken op koude dagen. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud 3 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de mix met het water en het ei. Bak in een hapjespan de spekreepjes uit. Voeg op matig vuur het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Bak de groenten kort mee.
  2. Vet de ovenschaal in en bedek met de helft van de aardappelschijfjes, verdeel vervolgens het gehaktgroentenmengsel erover. Bedek vervolgens met de rest van de aardappelschijfjes. Strijk de ovenmix erover en bestrooi het gerecht met de kaas. Laat het gerecht in het midden van oven in ca. 45 min. gaar worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 2.375 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 14-15

Ovenschotel met gehakt en bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ge­hakt en bleek­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pak ovendagschotel mix voor prei
  • 400 ml kraanwater
  • 1 ei

Meng de mix met het water en het ei.

3
3
  • 125 g magere spekreepjes
  • 250 g rundergehakt

Bak in een hapjespan de spekreepjes uit. Voeg op matig vuur het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

4
4
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 tomaten

Snijd de bleekselderij en de tomaten in stukjes. Bak de groenten kort mee.

5
5
  • 350 g aardappelschijfjes

Vet de ovenschaal in en bedek met de aardappelschijfjes, verdeel vervolgens het gehaktgroentenmengsel erover.

6
6
  • 350 g aardappelschijfjes
  • 100 g gemalen belegen kaas 48+

Bedek vervolgens met de rest van de aardappelschijfjes. Strijk de ovenmix erover en bestrooi het gerecht met de kaas.

7
7

Laat het gerecht in het midden van oven in ca. 45 min. gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.