Wit­lof­oven­scho­tel met ge­hakt en sa­la­mi

Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ovenheerlijk genieten van Oer-Hollandse witlof met Italiaanse salami. 4 personen
3 179

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Maak de witlof schoon en snijd in ringen. Snijd de salami in plakken. Klop het ei los. Maak de mix aan met het water en meng het ei erdoor.
  2. Bak het gehakt in braadpan rul. Bak de salami en witlof ca. 2 min. mee.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop. Dek het af met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de mix gelijkmatig over het mengsel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.695 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 04-05

Witlofovenschotel met gehakt en salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­oven­scho­tel met ge­hakt en sa­la­mi

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 500 g witlof

Maak de witlof schoon en snijd in ringen.

3
3
  • 100 g salami

Snijd de salami in plakken.

4
4
  • 1 ei
  • 129 g ovenheerlijk mix voor witlofschotel
  • 400 ml kraanwater

Klop het ei los. Maak de mix aan met het water en meng het ei erdoor.

5
5
  • 275 g rundergehakt

Bak het gehakt in braadpan rul.

6
6

Bak de salami en witlof ca. 2 min. mee.

7
7
  • 350 g aardappelschijfjes
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

8
8

Schep het gehaktmengsel erop. Dek het af met de rest van de aardappelschijfjes.

9
9

Verdeel de mix gelijkmatig over het mengsel. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat in ca. 45 min. gaar en goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.