Cour­get­te ge­vuld met pi­la­vrijst

Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Origineel idee voor een etentje, een klassieker uit de Turkse keuken. 4 personen
4 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.
  2. Verhit 3/4 van de olie in de pan. Bak de ui samen met de rijst 2-3 min. zachtjes tot alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de courgette en tomaat erdoor en bak even mee. Strooi de kaneel en rozijnen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de bouillon en voeg 400 ml toe aan het rijstmengsel. Kook in 20 min. zachtjes gaar.
  3. Rooster, als de rijst gaar is, in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Schep ze door de rijst. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes erin en vul hoog op met rijstmengsel (=pilav). Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal en druppel de rest van de olie over de courgettes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de courgettes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgette gevuld met pilavrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te ge­vuld met pi­la­vrijst

1
1
  • 2 courgette

Halveer de courgettes in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees tot op 1 cm van de wand eruit. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 2 tomaten
  • 1 ui

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 200 g rundergehakt

Verhit de olie in de pan. Bak de ui samen met de rijst 2-3 min. zachtjes tot alle korrels glanzen. Voeg het gehakt toe en bak rul.

4
4
  • 1 tl kaneel
  • 50 g rozijnen

Schep de courgette en tomaat erdoor en bak even mee. Strooi de kaneel en rozijnen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 ml kippenbouillon

Verwarm de bouillon en voeg 400 ml toe aan het rijstmengsel. Kook in 20 min. zachtjes gaar.

6
6
  • 50 g pijnboompitten

Rooster, als de rijst gaar is, in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten goudbruin. Schep ze door de rijst.

7
7
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes erin en vul hoog op met rijstmengsel (=pilav).

8
8
  • 1 el olijfolie

Schenk de rest van de bouillon op de bodem van de schaal en druppel de rest van de olie over de courgettes.

9
9

Verwarm de oven voor op 200 °C.

10
10

Bak de courgettes in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.