Cour­get­te ge­vuld met to­nijn

Courgette is ideaal om te vullen, met tonijn, paprika en tomaat bijvoorbeeld.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Courgette is ideaal om te vullen, met tonijn, paprika en tomaat bijvoorbeeld. 4 personen
3 192

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
  3. Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 06-07

Courgette gevuld met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te ge­vuld met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200° C.

2
2
  • 200 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 courgette

Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.

4
4
  • 2 uien
  • 1 rode paprika

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie
  • 70 g tomatenpuree

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika.

6
6
  • 1 mespunt paprikapoeder

Voeg de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.

7
7

Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven.

8
8

Serveer de courgettes met de rijst.

combinatietip:

Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.