Bo­ter­boon­tjes met ont­bijt­spek

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • magnetronschaal, 20 x 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krieltjes in ca. 7 minuten gaar koken. Boontjes laten uitlekken in vergiet. In schaal keukenpapier leggen. Elk plakje spek om bundeltje boontjes wikkelen. Bundeltjes in schaal leggen en afdekken met keukenpapier. Tartaartjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in ca. 8 minuten bruin en gaar bakken. Boontjes ca. 8 minuten in magnetron op vol vermogen (700 watt) verwarmen. Intussen aan bakvet van tartaartjes 1 dl water toevoegen en jus maken. Peterselie boven krieltjes fijn knippen. Boontjes serveren met krieltjes, tartaartjes en jus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 30 g
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.