Tar­taartjes met bloem­kool­saus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 minuten gaar koken. Bloemkool met zout in ca. 6 minuten beetgaar koken. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Tartaartjes bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. In koekenpan 50 g boter verhitten en tartaartjes in ca. 10 minuten bakken. Intussen in kleine pan rest van boter verhitten. Paprika ca. 3 minuten fruiten. Saus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Paprika toevoegen aan saus. Scheutje water toevoegen aan bakvet van tartaartjes en aanbaksels losroeren tot jus. Bloemkool serveren met saus, tartaartjes, jus en aardappels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.