Fi­lo­deeg­taart met broc­co­li en ser­ra­no­ham

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 188

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 uur ontdooien. Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim kokend water met wat zout in 3-4 min. beetgaar. Spoel in een vergiet met koud water af en laat goed uitlekken.
  2. Vet de quichevorm in. Bestrijk met een keukenkwastje 3 vellen met wat olie (per taart 1.5 el olie) en leg met ruime overhangende rand in de quichevorm. Herhaal dit nog 2 keer en leg op dezelfde manier in de vorm, maar laat iets verspringen; quichevorm moet nu royaal met filodeeg bedekt zijn.
  3. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt. Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met peper. Schenk het eimengsel in de vorm en leg de broccoliroosjes erin. Snijd de ham in repen en verdeel losjes erover. Verfrommel de rest van de filodeegvellen en leg op de vulling. Vouw het overhangende filodeeg losjes en onregelmatig over de vulling. Bewaar de taart tot bereiden in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk het deeg bovenop de taart licht met de rest van de olie. Schuif de taart net iets onder het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Filodeegtaart met broccoli en serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­taart met broc­co­li en ser­ra­no­ham

1
1
  • 10 vellen filodeeg

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in 2 uur ontdooien.

2
2
  • 300 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim kokend water met wat zout in 3-4 min. beetgaar.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie met basilicum

Spoel in een vergiet met koud water af en laat goed uitlekken. Vet de quichevorm in.

4
4
  • 1½ el extra vierge olijfolie met basilicum

Bestrijk met een keukenkwastje 3 vellen (per taart) met de olie en leg met een ruim overhangende rand in de quichevorm.

5
5
  • 3 el extra vierge olijfolie met basilicum

Herhaal dit nog 2 keer en leg op dezelfde manier in de vorm, maar laat iets verspringen; quichevorm moet nu royaal met filodeeg bedekt zijn.

6
6
  • 3 eieren
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g witte kaasblokjes

Klop in een kom de eieren los met de yoghurt. Roer de kaasblokjes erdoor en breng op smaak met peper.

7
7
  • 100 g serranoham

Schenk het eimengsel in de vorm en leg de broccoliroosjes erin. Snijd de ham in repen en verdeel losjes erover.

8
8

Verfrommel de rest van de filodeegvellen en leg op de vulling. Vouw het overhangende filodeeg losjes en onregelmatig over de vulling.

9
9

Bewaar de taart tot bereiden in de koelkast.

10
10

Verwarm de oven voor op 200 °C.

11
11
  • ½ el extra vierge olijfolie met basilicum

Bestrijk het deeg bovenop de taart licht met de olie. Schuif de taart net iets onder het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.