Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wit­te kaas­blok­jes en fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de feta, 2 el olie, de honing en het basilicum in een kom. Houd apart. Leg 1 vel filodeeg voor je neer en bestrijk het met wat olie. Bestrooi met een paar tijmblaadjes en leg er een 2e vel deeg op. Snijd beide vellen in de breedte doormidden zodat u de basis heeft voor 2 pakketjes. Herhaal dit 3 keer, zodat u 8 vellen deeg heeft.
  2. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties, schep in het midden van de vellen deeg en druk voorzichtig een beetje plat met de achterkant van een lepel. Vorm er rechthoekjes van. Vouw de lange kanten van het deeg over de vulling en sla de korte kanten eroverheen, zodat er pakketjes ontstaan.
  3. Bestrijk de pakketjes met de rest van de olie en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ca. 15 min. goudbruin. Pureer ondertussen met de staafmixer de frambozen met de balsamicoazijn.
  4. Serveer de pakketjes met de frambozendressing en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.