Brood­bol ge­vuld met ge­hakt

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In koekenpan gehakt zonder vet op matig hoog vuur al omscheppend rul bakken. Ui 2-3 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree, paprikapoeder en helft van Italiaanse kruiden door gehakt scheppen en 1 min. meebakken. Bouillon toevoegen en geheel 10 min. zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Gehaktmengsel op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van Italiaanse bollen kapje afsnijden en bollen iets uithollen. Bollen op bakplaat zetten en vullen met gehaktmengsel. Olijven, gorgonzola en tomaat erover verdelen. Rest van Italiaanse kruiden en wat peper erover strooien. Kapjes naast gevulde bollen leggen. In midden van oven gevulde bollen 20-25 min. bakken tot ze knapperig zijn en kaas gesmolten is. Lekker met een salade van eikenbladsla en cherrytomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.