Kaas­fon­due met Leid­se kaas

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon (kaasfonduepan)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In fonduepan wijn op matig vuur tot net onder kookpunt verwarmen. Met houten lepel kaas in gedeelten door wijn roeren. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Knoflook erboven uitpersen. Maizena met 2 el water tot glad papje roeren. Maïzenapapje door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min. zachtjes laten pruttelen tot fondue glad en gebonden is. Jenever en bieslook erdoor mengen. Op smaak brengen met peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten en stokbrood erbij geven.

Tip:

Gebruik een vers stokbrood of bak thuis een meergranen- of boulognestokbrood af. Zet behalve brood ook schaaltjes met beetgare groenten op tafel om in de fondue te dopen. Denk aan broccoliroosjes, plakken winterwortel, stukken bleekselderij, minimaïskolfjes, groene-aspergetips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.