Kaas­fon­due met wal­no­ten

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stokbrood in blokjes snijden en in mandje doen. Walnoten grof hakken. Bieslook in kleine stukjes snijden. Knoflook halveren en caquelon inwrijven met knoflook. In caquelon wijn verwarmen tot er belletjes opstijgen. Al roerend in gedeelten beide soorten geraspte kaas toevoegen. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. In kopje maizena met scheutje wijn of water tot glad papje roeren. Al roerend aan fondue toevoegen en blijven roeren tot een mooi gladde fondue ontstaat. Walnoten en bieslook erdoor roeren en fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Serveren op spiritusbrander met stokbrood erbij. Ook lekker om te dopen: stukjes bleekselderij en appel.

Tip:

Het beste resultaat bereikt u als de kaas op kamertemperatuur is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 60 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.