Hol­land­se kaas­fon­due met rauw­kost

Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar!

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een kaasfondue van twee soorten kaas. Pan op tafel en dippen maar! 4 personen
3 124

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in. Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.
  2. Los maizena op in de korenwijn. Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.

serveertip:

Om te dippen: blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauw of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 1.380 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Hollandse kaasfondue met rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se kaas­fon­due met rauw­kost

1
1
  • 300 g Leerdammer kaas
  • 300 g belegen boerenkaas
  • 1 teen knoflook

Snijd de korst van beide kazen en rasp ze (in keukenmachine). Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de fonduepan ermee in.

2
2
  • 300 ml groentebouillon

Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en roer met een houten lepel de beide kaassoorten in gedeelte door de warme bouillon, tot alle kaas gesmolten is.

4
4
  • 2 el maizena
  • 3 el jenever

Los maizena op in de korenwijn.

5
5
  • 1 el grove mosterd

Roer het maizenapapje en de mosterd door het kaasmengsel en laat nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.

6
6

Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op de tafel.

serveertip:

Om te dippen: blokjes grofvolkorenbrood of roggebrood - kleine roosjes rauw of gekookte bloemkool - repen komkommer, bleekselderij en venkel - (beetgaar gekookte) wortelballetjes - radijsjes - cherrytomaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.