Kip­ker­riera­gout

Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes.

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ragout op z'n oosters. Met romige kerriesaus en knapperige uitjes. 4 personen
4 314

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee. Meng de kerriepoeder en de bloem, strooi over de kip en schep om.
  2. Schenk al roerend het bouillon in gedeelten bij het kipmengsel. Schenk de volgende scheut pas toe als de vorige scheut door de bloem gebonden is. Breng het geheel aan de kook en zet op laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Schep tussendoor (5 min. erna) de doperwten door de rijst en verwarm mee. Breng de kip-kerrieragout op smaak met peper en zout. Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kip-kerrieragout ernaast. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 370 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kipkerrieragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ker­riera­gout

1
1
  • 400 g basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 kipfilet

Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de kip in dunne reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. Voeg de kip toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el bloem

Meng de kerriepoeder en de bloem, strooi over de kip en schep om.

5
5
  • 250 ml kippenbouillon

Schenk al roerend het bouillon in gedeelten bij het kipmengsel. Schenk de volgende scheut pas toe als de vorige scheut door de bloem gebonden is.

6
6
  • 125 g crème fraîche

Breng het geheel aan de kook en zet op laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.

7
7
  • 200 g verse doperwten

Schep tussendoor (5 min. erna) de doperwten door de rijst en verwarm mee. Breng de kip-kerrieragout op smaak met peper en zout.

8
8
  • 4 el gebakken uitjes

Verdeel de doperwtenrijst over de borden en schep de kip-kerrieragout ernaast. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.