Dop­erw­ten­soep

Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Groentesoep deluxe met doperwten, raapstelen en pancetta. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak in een droge soeppan de pancetta op laag vuur knapperig. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui. Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven spekvet in de pan en fruit ze tot ze beginnen te kleuren. Roer de crème fraîche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 3/4 van de doperwten erdoor.
  2. Laat de soep nog 8-10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde, licht gebonden soep. Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Doe de raapstelen en de rest van de doperwten in de soep en laat deze nog 5 min. koken. Verdeel de soep over de diepe borden en leg de uitgebakken pancetta erop.

combinatietip:

Lekker met licht geroosterde plakken ciabatta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Doperwtensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dop­erw­ten­soep

1
1
  • 100 g pancetta
  • 1 ui

Bak in een droge soeppan de pancetta op laag vuur knapperig. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken. Snipper de ui.

2
2

Voeg de uisnippers toe aan het achtergebleven spekvet in de pan en fruit ze tot ze beginnen te kleuren.

3
3
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 ml witte wijn
  • 750 ml kippenbouillon
  • 300 g doperwten

Roer de crème fraîche erdoor, schenk de wijn en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Roer de doperwten erdoor.

4
4

Laat de soep nog 8-10 min. zachtjes doorkoken. Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde, licht gebonden soep.

5
5
  • 100 g raapstelen
  • 100 g doperwten

Schenk de soep weer in de pan en breng aan de kook. Doe de raapstelen en de doperwten in de soep en laat deze nog 5 min. koken.

6
6

Verdeel de soep over de diepe borden en leg de uitgebakken pancetta erop.

combinatietip:

Lekker met licht geroosterde plakken ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.