Boe­ren­kool­qui­che

Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(456)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten! 4 personen
3 456

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  2. Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
  3. Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 892 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 grote ui
  • 50 g boter

Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min.

3
3
  • 150 g boerenkool
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout

4
4
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg.

5
5
  • 250 g runderrookworsten

Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.

6
6
  • 4 eieren
  • 100 ml kookroom

Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling.

7
7

Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.