Gebakken krieltjes met salie en sjalot
165 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
6
500 g
25 g
1 mespunt
3 eetlepels
12 blaadjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 15 - Bijzonder smakelijke kerst
Sjalotten en krieltjes halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter smelten en krieltjes, op matig vuur en afgedekt, 10 min. bakken. Deksel van pan nemen en krieltjes nog 5-10 min. knapperig bruin en gaar bakken. Intussen in steelpan sjalot in rest van boter snel goudbruin bakken. Foelie en wijn toevoegen en sjalot op laag vuur in 10 min. gaarsmoren. Salie in reepjes snijden. Sjalotten en salie door krieltjes scheppen en 1 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met broccoli. Lekker bij varkensentrecote met champignonsaus met een vleugje armagnac en abrikozenchutney*.
- algemeen*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.
Gebakken krieltjes met salie en sjalot

bijgerecht
4 personen
165 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Sjalotten en krieltjes halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter smelten en krieltjes, op matig vuur en afgedekt, 10 min. bakken. Deksel van pan nemen en krieltjes nog 5-10 min. knapperig bruin en gaar bakken. Intussen in steelpan sjalot in rest van boter snel goudbruin bakken. Foelie en wijn toevoegen en sjalot op laag vuur in 10 min. gaarsmoren. Salie in reepjes snijden. Sjalotten en salie door krieltjes scheppen en 1 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met broccoli. Lekker bij varkensentrecote met champignonsaus met een vleugje armagnac en abrikozenchutney*.
algemeen:*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 sjalotten
500 g krieltjes
25 g boter
1 mespunt foelie
3 eetlepels droge witte wijn
12 blaadjes salie




