Kalfs­en­tre­co­te met sa­lie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal citroenrasp, citroensap, olie, wijn, knoflook en salie door elkaar kloppen. Entrecotes goed door marinade wentelen, schaal afdekken en in koelkast minimaal 1 uur marineren. Entrecotes af en toe keren.
  2. Entrecotes uit marinade nemen en laten uitlekken. Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant ca. 5 min. grillen. Vlees af en toe met achtergebleven marinade bestrijken. Entrecotes met zout bestrooien. Lekker met couscoussalade (recept zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Tip:

Deze entrecotes zijn ook heerlijk gerookt. Verdeel voor het grillen 50 g in koud water geweekte rookspaanders over de gloeiende houtskool en dek de barbecue af met bijpassende deksel of leg een halfronde deksel over het vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.