Zee­wolf met kar­de­mom­saus

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappel schoonboenen, oranje schil eraf raspen en vrucht uitpersen. Stukken zeewolf inwrijven met 1 el sinaasappelsap, 1/2 el sinaasappelrasp, zout en peper. In kommetje custardpoeder door scheutje slagroom roeren en laten oplossen. Rest van slagroom erdoor roeren. In steelpan 1 el boter smelten en sjalot met kardemom zachtjes fruiten. Bouillontablet erboven verkruimelen. Rest van sinaasappelsap en slagroom toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus nog 10 min. zachtjes verwarmen. Bloem op plat bord strooien en stukken zeewolf erdoor wentelen. In droge koekenpan met antiaanbaklaag amandelschaafsel kort roosteren. Op bord laten afkoelen. Rest van boter in koekenpan verhitten en zeewolf op matig vuur in 8 min. bruin en net gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Stukken vis op vier warme borden leggen en kardemomsaus erover scheppen. Garneren met amandelschaafsel en rest van sinaasappelrasp. Lekker met aardappelpuree en groentemix (miniwortels, broccoli- en bloemkoolroosjes, zak 400 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.