Geu­ri­ge ap­pel­tjes met ka­neel uit de oven

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en vrucht uitpersen. In steelpan of magnetron boter smelten en sinaasappelrasp erdoor roeren. In keukenmachine amandelschaafsel en koekjes fijnmalen. Kaneel, kardemom- en gemberpoeder erdoor mengen. Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Appels met bolle kant naar boven in ingevette ovenschaal leggen en besprenkelen met sinaasappelsap. Sherry op bodem van schaal schenken. Amandelmengsel en boter over appels verdelen. In midden van oven appels in ca. 40 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker met vanillevla of een bolletje slagroomijs.

Tip:

De bastognekoeken zijn te vervangen door 1 pak lange vingers. Vervang gember en kardemom dan door 2 theelepels kaneel en neem in plaats van sinaasappel een citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.